Feestelijke opening Beukbergen

Zaterdag 10 maart 2018 werd het heringerichte Beukbergen feestelijk geopend.

Ooit het grootste woonwagencentrum van Nederland, nu een gewone én bijzondere woonwijk van Zeist.

Tijdens het openingsfeest waren er bevlogen toespraken van burgemeester Koos Jansen, Franca Vos -voorzitter van de Bewonerscommissie Beukbergen-, en van de Woningcorporatie Woongoed Zeist.

Acht bewogen jaren na het besluit van de Gemeenteraad van Zeist om Beukbergen brandveilig her in te richten, is de laatste wagen herplaatst, is alle infrastructuur vernieuwd en is Zeist een bijzondere woonwijk rijker.

De nieuwe woonwijk biedt plaats aan 220 wooneenheden, die naar keuze kunnen worden ingevuld met een woonwagen of woning. De karakteristieke ring waarin de woonwagens ooit werden geplaatst is behouden en er zijn wandelpaden en een speelveld aangelegd.

Beukbergen is het succes van bewoners, gemeente en woningcorporatie. Belangrijke succesfactoren waren de gedreven vasthoudendheid van de burgemeester met zijn ambtelijke team en van de bewonerscommissie. Toen de Vliegbasis Soesterberg werd gesloten verdwenen de belemmeringen voor de uitbreiding van Beukbergen, en werd het mogelijk om op Beukbergen nieuwe plaatsen te maken voor de eigen aanwas. Het groeiende onderlinge vertrouwen betaalde zich uit in afspraken waarbij de bewoners invloed kregen op het toewijzen van nieuwe plaatsen op Beukbergen. Vervolgens is 8 jaar lang gewerkt aan een complexe en ingrijpende herinrichting met langdurige overlast voor de bewoners.

mRO heeft aan dit alles een bescheiden bijdrage aan kunnen leveren. In het verleden hebben wij ons hard gemaakt om naast de Vliegbasis Soesterberg toch een herinrichting van Beukbergen mogelijk te maken. Vervolgens hebben wij in 2010 het bestemmingsplan opgesteld ten behoeve van de herinrichting, en zijn wij nu bezig met het nieuwe op beheer gerichte bestemmingsplan Beukbergen 2018.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via info @ mro.nl of telefoon 033 461 43 42