Joris Pronk

l_charlotteVanaf begin 2009 in dienst bij mRO.
Begin 2006 afgestudeerd als planoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkzaam geweest als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij Sinnema Overheidsadvies BV, de gemeente Bergen (N-H) (volgens insiders één van de moeilijkste gemeenten die er is), de gemeente Zwartewaterland en wederom de gemeente Bergen (N-H).

Geboren: 17 mei 1981

Woonplaats: Hilversum, in een échte jaren dertig wijk

Gezinssituatie: ongehuwd samenwonend met vriendin en twee zonen.

Hobby’s: bijenhouden (de mooiste hobby die er is!!) en wandelen, voornamelijk lange afstandswandelingen in Nederland, met af en toe tussendoor een weekendje kamperen.

Vakoriëntatie: ruimtelijke ordening is een overkoepelend begrip, facetbeleid, omdat alle functies, sectorbeleid, samenkomen in de ruimte. De uitdaging is om in het spanningsveld tussen de verschillende sectoren zorgvuldige afwegingen te maken, zodat bestaande waarden kunnen worden behouden en tegelijkertijd nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt.
Mooiste plek in Nederland: de provincie Overijssel vanwege het prachtige afwisselende landschap en de historische binnensteden, het Groninger Oldambt vanwege de grootsheid van het landschap en de gedurfde planologische ingrepen daar (aanleg Blauwe Stad) en de omgeving van Schoorl, vanwege de brede rij met duinen en de overwegend fraaie lintbebouwing aan de binnenduinrand.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via info @ mro.nl of telefoon 033 461 43 42