Robert Smit

Robert Smit

Vanaf oktober 2021 in dienst bij mRO

Begin 2020 afgestudeerd als planoloog aan de Hogeschool Utrecht. Daarna werkzaam geweest als projectsecretaris woningbouwprojecten bij, de gemeente Heemskerk, vervolgens als planoloog verder gegaan bij Sweco NL om daar voor een aantal grote ontwikkelaars woningbouwontwikkelingen mogelijk te maken.

Geboren: 10 augustus 1994

Woonplaats: Muiden, binnen de veilige vestingmuren.

Gezinssituatie: in een relatie.

Hobby’s: Muziek maken (speel in een leuk rockbandje), heb een grote passie voor geschiedenis, daarom bezoek ik graag steden en musea in Nederland. Verder fiets ik graag een stukje en maak ik me handen graag vies aan techniek.

Vakoriëntatie: Ruimtelijke ordening is het samenkomen van bestaande activiteiten, belangen en nieuwe ontwikkelingen binnen de fysieke leefomgeving, die elkaar direct of indirect beïnvloeden. Binnen dit speelveld is maken van zorgvuldige afwegingen belangrijk, om nieuwe ontwikkeling passend te maken binnen de bestaande aspecten van de fysieke leefomgeving. Dit vraagt om een overzichtelijke visie op de fysieke leefomgeving en diepgang bij de specifieke knelpunten van een plan.

Mooiste plek in Nederland: Het Gooi, het stukje Noord-Holland met een bijzondere cultuurhistorie, hier vindt je een gemengd landschap van heide, bossen en omliggend polder aan de vroegere Zuiderzee. Waardoor je er verschillende esdorpen, vissersdorpen en vestingsteden kunt vinden.

Stephanie Peschek

Stephanie Peschek

Eind 2004 afgestudeerd als “Diplomingenieur für Landschaftsachitektur” aan de TU Dresden in Duitsland. 
Vanaf mei 2005 woonachtig in Nederland (Amsterdam). Na 1,5 jaar bij DN Urbland - Delft te hebben gewerkt, in november 2006 bij mRO terecht gekomen. In 2016 gestop met werken om vervolgens in 2020 weer part-time terug te keren naar mRO.

Geboren: 7.01.1979 in Magdeburg

Woonplaats: Amsterdam

Gezinssituatie: ongehuwd samenwonend en één zoon en één dochter

Hobby's: lezen, koken en allerlei knutsel- en klusdingen. Geen sporter maar hou van outdoor-activiteiten zoals fietstochten, kanoën, skiën en hiking.

Vakoriëntatie: na een brede opleiding besloten mij te verdiepen in de landschaps- en rivieren/water problematiek. Geïnteresseerd in cultuurlandschap en het toekomstige gebruik en de ontwikkeling daarvan. Een zwak voor vaste planten en tuinaanleg.

Mooiste plek in Nederland: Moeilijk te zeggen. Ik hou van de zee - in het bijzonder de Waddeneilanden en de Oost-Duitse Oostzeekust.  Mijn “heimat” Potsdam en omgeving is ook een hele mooie en afwisselende plek (veel water, veel bos, boomgaarden, akkers, lanen). Tijdens mijn studie ben ik “verliefd” geworden op de stad Dresden en omgeving.

 

 

pop.teamlid_roel

Roel Groothuis

Opgeleid als ontwerper aan de Technische Universiteit Delft op het gebied van stedebouw en landschap. Na een eerdere periode ben ik sinds 2017 weer terug op het nest bij mRO, na o.a. omzwervingen aan de andere kant van de wereld en als subsidieadviseur voor duurzame bouwprojecten en monumentenzorg.

Sinds 1 oktober 2020 vennoot bij mRO

Geboren: 8 november 1979

Woonplaats: Weesp

Gezinssituatie: getrouwd

Hobby's: Vanaf de racefiets verken ik tegenwoordig het landschap in en buiten Nederland. Ook beoefen ik regelmatig de wielersport vanaf de bank, languit voor de TV.

Vakoriëntatie: als ontwerper ben ik geïnteresseerd in de samenhang tussen de verschillende aspecten van de ruimtelijke ordening, door ‘door de schalen heen’ te ontwerpen komen de verschillende aspecten van dit vak bij elkaar.

Mooiste plek in Nederland: Ik ben gefascineerd door het polderlandschap waarin de geschiedenis van cultivatie, beheer en gebruik zo veel verschillende lagen en sporren in het landschap in het landschap achter hebben gelaten.
Maar als Tukker moet ik natuurlijk het coulisselandschap van Twente ook noemen!

Linkedin


l_logo_mroIn dit scherm wordt verdiepende informatie verschaft.

Dit is voorlopig nog een placeholder.

Kopieer dit artikel en schrijf een nieuwe tekst.

Teamlid

p_sandra_150Meer over dit teamlid.


Opdrachtgevers

r_googlekaart

mRO is een stedenbouwkundig adviesbureau met adviesrelaties door geheel Nederland.

Het bureau heeft een jarenlange ervaring met het opstellen van bestemmingsplannen en stedenbouwkundige plannen voor middelgrote en kleinere gemeenten, zoals:

Aa & Hunze Uitgeest Werkendam
Almere Vianen Woensdrecht

Amsterdam

Lopik Wormerland
Bunnik Loenen Zeewolde
Cuijk Nieuwkoop Zeist
Deventer Oude IJsselstreek Zoeterwoude
Driebergen Roerdalen Zwartewaterland
Druten Rozendaal  
Gemert-Bakel Soest  
Landsmeer Vlaardingen  
Lochem Waalwijk  


Ook in de particuliere sector bestaan opdrachtrelaties, o.a. met Bouwfonds, KNVB, Hazeleger Invest, Het Nederlandse Rode Kruis, Eemeroord, Soeria BV, Lithos Bouw, Rijsenburg Invest, CH & Partners en Kuiper Compagnons.

Opdrachten en diensten

De opdrachten en diensten zijn zeer divers. Wij verrichten onderzoek, ontwikkelen beleid, stellen structuur- en bestemmingsplannen op (zowel binnen- en buitenstedelijk), ontwerpen verkavelings- en inrichtingsplannen, maken exploitaties, begeleiden planologische procedures en verzorgen haalbaarheidsstudies.

Geschiedenis

l_AmersfoortRond het jaar 1300 was Amersfoort een echte stad geworden, die het zich kon permitteren zich van het omliggende platteland af te schermen met een kostbare stenen muur, met daarin een aantal land- en waterpoorten.
Van deze eerste ommuring is alleen een restant van de Kamperbinnenpoort overgebleven.

 

 

 

 

 

 

 

De Muurhuizen

De fraaie stenen ring om de stad was nauwelijks gesloten of hij begon al te knellen. Het ging de stad in de 14e eeuw voor de wind en dat betekende dat het aantal inwoners sterk toenam. De burgers staken opnieuw de handen uit de mouwen en legden een tweede muur om de stad. Hiermee werd het grondgebied van de stad zodanig vergroot dat er voor de komende eeuwen genoeg ruimte binnen de ommuring was.
r_pand-mRO2aTussen de eerste en de tweede omwalling ontstonden de wijken Bloemendal, Kamp en Breul. Op de plaats van de eerste muur bouwde men de Muurhuizen. Nog altijd verraadt de stadsplattegrond van Amersfoort de middeleeuwse contouren van de stad. Vanaf de 100 meter hoge Onze Lieve Vrouwentoren is het oude netwerk van pleinen, straten, singels en stegen goed te zien. 

 

 

 

 

 

 

't Zand

r_pand-mRO2aOorspronkelijk bevond zich hier een gracht, die deel uitmaakte van de binnenste stadssingel. In1631 werd deze gracht dicht gestort om ruimte te maken voor bebouwing in de binnenstad. Al spoedig werd dit gedempte water 't Zand genoemd.

...en direct antwoord

l_AmersfoortRond het jaar 1300 was Amersfoort een echte stad geworden, die het zich kon permitteren zich van het omliggende platteland af te schermen met een kostbare stenen muur, met daarin een aantal land- en waterpoorten. 
Van deze eerste ommuring is alleen een restant van de Kamperbinnenpoort overgebleven. 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via info @ mro.nl of telefoon 033 461 43 42