Interdisciplinaire werkwijze

STEDENBOUW, LANDSCHAP...

Bij mRO werken wij altijd in teamverband aan onze opdrachten. Daarvoor hebben wij alle specialismen op het gebied van de ruimtelijke ordening in huis. De vier vlakken van ons logo staan voor elk van deze disciplines: stedenbouw, landschap, verkeerskunde en recht en planologie.

l_stedenbouwStedenbouw:

“Ontwerpen op menselijke schaal”

Stedenbouw is een van de vier disciplines waarin mRO werkzaam is. Het ruimtelijk vormgeven is een aspect dat in vrijwel alle plannen van groot belang is. Het aspect stedenbouw is echter ruimer op te vatten; het gaat om het visualiseren van de gewenste ruimtelijke verschijningsvorm van zowel bebouwde als onbebouwde gebieden.
Het ontwerp voor een nieuwe situatie is gebaseerd op de gewenste situatie, de bestaande situatie en de menselijke schaal. Door rekening te houden met deze factoren, naast economische en sociaal/maatschappelijke factoren, kan het optimale resultaat bereikt worden.

l_landschap

Landschap:

“Landschap als basis voor plannen”

mRO hecht veel waarde aan landschap en natuur binnen de ruimtelijke ordening. Vanuit deze waardering geldt dat het landschap de basis vormt van waaruit verder gewerkt wordt.
Per project wordt bekeken wat de kwaliteiten en mogelijkheden zijn voor landschap, natuur en overige functies. Wat het gewicht van elke functie is, wordt per opdracht bekeken en op basis hiervan meegenomen bij de planvorming. Naast de algemene landschappelijke kennis wordt regelmatig gebruik gemaakt van specialisten in de ecologische en bosbouwsector. Hierdoor kunnen integrale landschapsplannen gerealiseerd worden.

... VERKEERSKUNDE, RECHT EN PLANOLOGIE

l_verkeerskunde

 Verkeerskunde:

“Verkeerskunde als bindend element tussen andere functies”

mRO beschikt over specialistische verkeerskundige kennis. Met name bij grote integrale plannen komt dit goed van pas.
Hierdoor wordt infrastructuur niet als nevenfunctie beschouwd maar “volwaardig” opgenomen. De binding van verkeerskunde met andere ruimtelijke ordeningsfuncties maakt het mogelijk om een integrale gebiedsvisie te formuleren.

l_recht

 Recht en planologie: 

“Recht en planologie als instrument voor ruimtelijke ordening"

In de huidige gejuridiseerde samenleving zijn vormgeving en planning alléén niet voldoende voor een goede ruimtelijke ordening. Daarvoor is meer nodig. In onze projectteams is daarom standaard een jurist opgenomen.
Voor onze projecten weten wij wat de ontwikkelingen zijn op het terrein van de regelgeving en welke juridische instrumenten waar moeten en kunnen worden ingezet. In onze advisering trachten wij ruimte te creëren voor bestuurders en ambtenaren. Onze regelgeving is helder en gericht op vergunningverlening die past binnen onze stedenbouwkundige en landschappelijke concepten.
De kwaliteit van vormgeving en planning staat bij mRO voorop; regelgeving en procedures zijn daartoe instrumenten. Onze juristen hebben dan ook oog voor andere disciplines.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via info @ mro.nl of telefoon 033 461 43 42